Turističke informacije

  • 22. ožu 2023.

Turistička zajednica općine Baška Voda započinje s provođenjem projekta Integralnoga upravljanja kvalitetom, IQM Destination BAŠKA VODA. Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom Feel IQM, pridruženom članicom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i članicom WTTC-a (World Travel&Tourism Council).
CIjelu objavu preuzmite ovdje ispod pod 'Preuzimanja'.
 

Pročitajte više
  • 6. lip 2022.

Naplata turističke pristojbe u nautici u 2022. za obveznike iz članka 4. stavka 6. Zakona o turističkoj pristojbi (NN 52/19; NN 32/20; NN 42/20) - vlasnici plovila koje nije plovni objekt nautičkog turizma (nautičari). Obveznici iz članka 4. stavka 2. Zakona o turističkoj pristojbi (NN 52/19; NN 32/20; NN 42/20)- osobe koje koriste uslugu noćenja na plovnom objektu nautičkog turizma (čarter/kruzing) turističku pristojbu plaćaju pravnoj ili fizičkoj osobi s kojom su ugovorile pružanje usluga na plovnom objektu.
Hrvatska turistička zajednica je u srpnju 2020. razvila višejezičan portal nautika.evisitor.hr, koji od 2021. predstavlja jedini način plaćanja turističke pristojbe u nautici. U 2022. portal je ažuriran i nadograđen novim funkcionalnostima (izrada korisničkog profila, pregled narudžbi i sl.) te je na taj način postao jednostavniji i pristupačniji svim korisnicima.

U privitku letak s naplatom TP za 2022. godinu. 
 

Pročitajte više
  • 14. srp 2021.

Na poveznici Ministarstva vanjskih i europskih poslova republike Hrvatske
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/slovenija,120.html
objavljeno je da svi putnici za prolazak kroz Sloveniju, od 15. srpnja 2021. godine do 15. kolovoza 2021. trebaju sa sobom imati EU digitalnu COVID putovnicu ili jednu od potvrda o zdravstvenom COVID statusu (potvrda o negativnom rezultatu PCR ili brzoga antigenskoga testa ili potvrdu o preboljenju bolesti ili potvrdu o cijepljenju).

Međutim, od naprijed navedene obveze, uz nekolliko iznimaka, izuzete su i osobe koje će kroz Sloveniju proći u razdoblju kraćem od 12 sati.
Podsjećamo da je najbliže mjesto za testiranje na COVID u ispostavi NZJZ SDŽ u Domu zdravlja u Makarskoj. Sve informacije o prijavi za testiranje i plaćanju testiranja nalaze se ovdje ispod u ostalim obavijestima.

Pročitajte više
HTZ
Enter Croatia Dalmatia tourist board Trip Advisor PPS 365 Stay safe in Croatia